Ανάπτυξη Δομών Ψυχικής Υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ανάπτυξη Δομών Ψυχικής Υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

4695

H «Ανάπτυξη Δομών Ψυχικής Υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με απόφαση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Αντικείμενο του έργου είναι η λειτουργία Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας με την κωδική ονομασία «ΜΕΛΙΤΗ» από την ΑμΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ». Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που διαβιούν στα νησιά της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Ιθάκης, περιοχή ευθύνης της Kινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης.
Μέχρι σήμερα η Κινητή Μονάδα, που λειτουργεί από το 2007 και ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας, απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των κατοίκων των τριών νησιών.
Η επέκταση και εμβάθυνση της υφιστάμενης λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς- Ζακύνθου-Ιθάκης και των παρεχόμενων από αυτή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μέσω της σύζευξης με μια νέα εξειδικευμένη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες Υπηρεσία, συμβάλλει την αντιμετώπιση σημαντικών ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που βιώνουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες ωφελουμένων και στην καθολικότητα της πρόσβασης και στην κάλυψη του πληθυσμού σε επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, σε μια νησιωτική περιοχή της πατρίδας μας που διαχρονικά αντιμετωπίζει δυσκολία στην πρόσβαση σε παρόμοιες και όχι μόνο υπηρεσίες.
Μέσω του έργου θα προσληφθεί το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και θα υποστηριχθεί η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας για 3 χρόνια. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 346.500€ και δικαιούχος του έργου είναι η «Μετάβαση» – Αστική Εταιρεία για την Ψυχοκοινωνική Ένταξη».
Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 5 «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων» του «Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

phychiatry_kid

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!