Στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 το Γηροκομείο Λευκάδας

Στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 το Γηροκομείο Λευκάδας

3898

Την ένταξη του Γηροκομείο Λευκάδας στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος 

Πιό συγκεκριμένα,  εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” η πράξη “Αναδιαρρυθμίσεις και αναμορφώσεις κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο) και Πτέρυγας Χρονίως Πασχόντων και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου στον Οίκο Πρόνοιας Λευκάδας”.

Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας “Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας” και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων του Γηροκομείου Λευκάδας, δυναμικότητας 49 κλινών και ειδικότερα περιλαμβάνει:

►Αναδιαρρύθμιση του παλαιού κτιρίου του 1969, προκειμένου στο ισόγειό του να στεγαστεί η διοίκηση του ιδρύματος και στον όροφο τα ιατρεία, παράλληλα με επεμβάσεις στις όψεις του, προκειμένου αυτό να διατηρήσει μέρος του αρχικού του χαρακτήρα.

► Αναδιαρρύθμιση της νεώτερης πτέρυγας προκειμένου αυτή να στεγάσει στο ισόγειο κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και εστίασης με τους βοηθητικούς τους χώρους, έναν αριθμό κοιτώνων γερόντων και ασθενών καθώς και κοιτώνες στους ορόφους.

► Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος, με χώρο εισόδου και μικρά καθιστικά καθώς και κύριο κήπο που θα χρησιμοποιείται γαι την αναψυχή των φιλοξενούμενων γερόντων και ασθενών.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!