2η Πρόσκληση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ιονιων Νήσων 2014-2020

2η Πρόσκληση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ιονιων Νήσων 2014-2020

284

Δημοσιοποιήθηκε στις  20/8/2015 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης η 2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Η Πρόσκληση εντάσσεται στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5 του ΠΕΠ («Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας & των διακρίσεων»), που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και έχει τίτλο «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2015 -2016».

Η προκηρυσσόμενη Πράξη αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το σχολικό έτος 2015-2016. Συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών AμεΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π. από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό καθώς και των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Σχολικούς Νοσηλευτές)».

Η πράξη θα υλοποιηθεί με ενιαίο τρόπο για όλη τη χώρα, με έναν Δικαιούχο (ΕΥΔ Εκπαιδευτικών Δράσεων Υπ. Παιδείας ), ο οποίος θα μεριμνήσει για την κατάλληλη ενημέρωση και πληροφόρηση της σχολικής κοινότητας της Περιφέρειας, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με αναπηρία και να διασφαλίσει την τήρηση των όρων προσβασιμότητας για άτομα ΑΜΕΑ στις επιμέρους ενέργειες ενημέρωσης και πληροφόρησης στις οποίες πρόκειται να προβεί.

Το πλήρες υλικό της Πρόσκλησης βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

2η Πρόσκληση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!