16,4 εκατ. ευρώ για το νέο κτήριο του τμ. Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το ΕΠΟ “Ιόνια Νησιά 2014-2020”

16,4 εκατ. ευρώ για το νέο κτήριο του τμ. Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το ΕΠΟ “Ιόνια Νησιά 2014-2020”

4468

Την ένταξη του έργου «Κτήριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων   Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Το έργο αφορά σε κατασκευή νέου κτηριακού συγκροτήματος και προμήθεια βασικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 16.363.900 ευρώ.

Η κατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος θα γίνει στο πρώην οικόπεδο της ΕΑΣΚ, στη θέση Παλλάδα και θα αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, στο οποίο θα στεγαστεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (χώροι διοίκησης, γραφεία διδακτικού προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι άσκησης φοιτητών, αίθουσα εκδηλώσεων και λοιποί ειδικοί χώροι). Το συνολικό εμβαδόν του συγκροτήματος είναι 3.356,34  τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 2.938,80 τ.μ.

Το κτήριο έχει μελετηθεί με ειδικούς όρους για να ενσωματώσει τα πλέον σύγχρονα δεδομένα για τη λειτουργία του. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα το συγκεκριμένο Τμήμα, διεκδικεί την μοναδικότητα τριτοβάθμιου Μουσικού Ιδρύματος, πρακτικά δηλαδή ταυτίζεται με την «Ελληνική Μουσική Ακαδημία»..

Σημαντικότατη επίσης είναι η ένταξη του κτηρίου στο πολεοδομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης της Κέρκυρας, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ως Βασικός Μουσικός Εξοπλισμός νοείται μία εγκατάσταση που θα υλοποιηθεί σχεδόν παράλληλα με τη διαδικασία ανέγερσης του νέου κτηρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και θα εξυπηρετεί τις υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας του. Πρόκειται για την εγκατάσταση Εκκλησιαστικού Οργάνου, ως απαραίτητου προσαρτήματος της Αίθουσας Εκδηλώσεων και Δοκιμών Μεγάλων Συνόλων.

Η πράξη  η οποία  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εντάσσεται στον Άξονα 4 ¨Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!