Εκδήλωση “Η Ευρώπη στα Ιόνια Νησιά” Μάιος 2016

Εκδήλωση “Η Ευρώπη στα Ιόνια Νησιά” Μάιος 2016

1611

 

afisa

 

Η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» συμμετείχαν στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2016 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η πρωτοβουλία Europe in my Region 2016 πρότεινε για πρώτη φορά την παράλληλη οργάνωση εκδηλώσεων από τα κράτη μέλη για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων μέσα στον Μάιο και επικεντρώνεται στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες, και στην παρουσίαση τους με εκδηλώσεις κοινωνικού, εκπαιδευτικού, κλπ χαρακτήρα, με τη συμμετοχή των πολιτών.

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region 2016» περιλαμβάνει Εκδηλώσεις Προβολής των έργων (υπό τον τίτλο «Open EU Project Days»), Κυνήγι Θησαυρού, Διαγωνισμό Φωτογραφίας, και Blogging Campaign.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Κέρκυρα έγιναν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Εκδηλώσεις Προβολής έργων   (Open E.U. Project days)

Από τις 22 έως τις 24 Μαΐου 2016, ήταν ανοιχτοί στο κοινό 2 πολιτιστικοί χώροι:

  • Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας (Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου) όπου, μέσω του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013, χρηματοδοτήθηκε η Επανέκθεση της Ιαπωνικής πτέρυγας, στις 22 και στις 24 Μαΐου από 9.30π.μ. έως 14.30μ.μ. Ειδικότερα, η είσοδος ήταν ελεύθερη για το ευρύ κοινό και πραγματοποιήθηκε οργανωμένη ξενάγηση ενώ το Μουσείο  επισκέφθηκαν, κυρίως, δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας που ήλθαν σε επαφή με τους χώρους της συλλογής, του Μουσείου γενικότερα και ενημερώθηκαν για τα οφέλη που προκύπτουν για την καθημερινότητά τους από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
  • Η Εθνική Πινακοθήκη- παράρτημα Κέρκυρας (κτίριο Καστελλίνο-Κάτω Κορακιάνα), όπου, στο πλαίσιο του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013, υλοποιήθηκε το έργο «Πόλη-Ύπαιθροςς –Θάλασσα-Διαδρομές Τέχνης και Φιλοξενίας στο νησί της Κέρκυρας» με διαδραστικές εφαρμογές και ακουστική περιήγηση.
  • Στον ίδιο χώρο θα γίνει παρουσίαση και του έργου «Κτίσματα, Πολιτισμός και Περιβάλλον σε Εικονικό κόσμο» που υλοποίησε το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και παρουσιάζει με εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και 3D τα σημαντικότερα κτίρια και σημεία όλων των νησιών της Περιφέρειας.

–        Η εκδήλωση απευθυνότταν στο ευρύ κοινό ενώ έγιναν και οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

Κυνήγι Θησαυρού

Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε παιχνίδι «Κυνήγι θησαυρού» στο οποίο οι πολίτες μπορούσαν να συμμετάσχουν βρίσκοντας κρυμμένα στοιχεία και απαντώντας σε ένα διαδικτυακό κουίζ.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μετείχε στο Κυνήγι του Θησαυρού με ένα στοιχείο κρυμμένο στους χώρους του Μουσείου Ασιατικής τέχνης (Παλαιά Ανάκτορα).

Σε όλους τους επισκέπτες των 2 παραπάνω πολιτιστικών χώρων διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

Την ευθύνη για την οργάνωση των εκδηλώσεων είχε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων.

 

Φωτογραφίες από τις επισκέψεις Δημοτικών σχολείων στην Εθνική Πινακοθήκη-Παράρτημα Κ

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

 

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Φωτογραφίες από τις επισκέψεις κοινού και Δημοτικών σχολείων στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

????????????????????????????????????   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!