Το Τουριστικό Καταφύγιο σκαφών αναψυχής στη Σπηλιά Κέρκυρας (χερσαία ζώνη) στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020

Το Τουριστικό Καταφύγιο σκαφών αναψυχής στη Σπηλιά Κέρκυρας (χερσαία ζώνη) στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020

4408

 

Το έργο «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΠΗΛΙΑ -ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ- ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με απόφαση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

Το έργο περιλαμβάνει τα απαιτούμενα έργα υποδομής προκειμένου να καταστεί το τουριστικό καταφύγιο στη Σπηλιά ασφαλές, λειτουργικό ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τους πιθανούς χρήστες αναδεικνύοντας και προστατεύοντας παράλληλα τα υφιστάμενα κτίρια τα οποία αποτελούν μέρος της ιστορίας του χώρου.
Πιο συγκεκριμένα:
Τα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 160 μ. ώστε να προφυλάσσεται η λιμενολεκάνη από όλους τους συνδυασμούς ανέμων και να δημιουργούνται ασφαλείς και άνετες συνθήκες ελλιμενισμού. Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών για την προσέγγιση των σκαφών, υδραυλικά έργα, οικοδομικά έργα για την ανακαίνιση των παλαιών εκδοτηρίων ώστε να καταστούν λειτουργικά
και να αποδοθούν σε χρήση προκειμένου να στεγαστούν οι υποστηρικτικές λειτουργίες του καταφυγίου.
Τέλος, προβλέπονται Ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τα δίκτυα εξυπηρέτησης των σκαφών (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος νερού και τηλεφωνίας) τα δίκτυα πυρόσβεσης, κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2012 υλοποιήθηκε η Α’ φάση του έργου που περιλάμβανε τα λιμενικά έργα και Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί μία πλήρης και σύγχρονη τουριστική λιμενική υποδομή (μαρίνα) 80 θέσεων ελλιμενισμού για την εξυπηρέτηση σκαφών και πληρωμάτων με εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9.006.944,30€ και η πρόβλεψη ολοκλήρωσής του είναι η 31/12/2022.

Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενώ φορέας λειτουργίας και κύριος του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ Α.Ε.).

Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας 2 « Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

IMG_20200504_102432242

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!