Στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 η αποκατάσταση των Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Α. Κορακιάνας και Αγίων Σαράντα Περιβολίου Κέρκυρας

Στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 η αποκατάσταση των Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Α. Κορακιάνας και Αγίων Σαράντα Περιβολίου Κέρκυρας

4554

H συντήρηση και αποκατάσταση των κτηριακών συγκροτημάτων των Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου Ανω Κορακιάνας και Αγίων Σαράντα Περιβολίου Κέρκυρας εντάχθηκαν στο Ε.Π.\»Ιόνια Νησιά 2014-2020» με πρόσφατη απόφαση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Το έργο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Α. Κορακιάνας είναι προϋπολογισμού 700.000€ και περιλαμβάνει την συντήρηση των κτηρίων (ναός και παλαιό ελαιοτριβείο), αποκατάσταση τοιχογραφιών και φορητών εικόνων, δίκτυο πυρόσβεσης, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρους,  κ.α.

Επισημαίνεται ότι το συγκρότημα του ναού είναι κηρυγμένο Διατηρητέο μνημείο από το 1989 και παρουσιάζει σήμερα σημαντικές φθορές.

Το κτηριακό σύνολο του Ι.Ν. Αγίων Σαράντα Περιβολίου χρονολογείται από τον 18 αιώνα,  με σημαντικό τοιχογραφικό διάκοσμο και παρουσιάζει μεγάλες φθορές λόγω παλαιότητας.  Οι παρεμβάσεις αφορούν σε στερέωση και αποκατάσταση φέρουσας τοιχοποιίας, συντήρηση τοιχογραφιών και φορητών εικόνων, δίκτυο πυρόσβεσης, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, κ.α. Με την ολοκλήρωση του έργου, ολόκληρο το συγκρότημα (Ι.Ν και δύο βοηθητικά κτήρια) θα είναι αποκατεστημένο και λειτουργικό.

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται σε 1.000.000€.

Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης των έργων είναι το Υπουργείο Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας).

Οι ανωτέρω πράξεις εντάσσονται στον Άξονα προτεραιότητας 2 « Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!