Πράσινο σημείο και Γωνίες ανακύκλωσης στο Δημο Παξών μέσω του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020

Πράσινο σημείο και Γωνίες ανακύκλωσης στο Δημο Παξών μέσω του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020

2435

Eνα ακόμα έργο του τομέα Περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων εντάχθηκε στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Πρόκειται για το έργο «Δημιουργία Πράσινου Σημείου και Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Παξών», προϋπολογισμού 373.414,67€.

Μέσω του έργου αυτού  θα γίνει η  κατασκευή Πράσινου σημείου με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παραλαβή και προσωρινή αποθήκευση διαφορετικών ροών ανακυκλώσιμων αποβλήτων όπως απόβλητα ελαίων, απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων, απόβλητα χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, μετάλλων, ξύλου, ογκωδών, ελαστικών, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Επίσης, διαμόρφωση 3 Γωνιών Ανακύκλωσης (σημεία συλλογής μικρής κλίμακας που περιλαμβάνουν μόνο μέσα συλλογής υλικών και την κατάλληλη σήμανση – διαμόρφωση του χώρου) (στις εισόδους των οικισμών Γάιος, Λογγός και Λάκκα)  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.  Περιλαμβάνεται ακόμα προπαρασκευστικό υποέργο διάρκειας 6 μηνών που αφορά στις σχετικές μελέτες και αδειοδοτήσεις καθώς και δράσεις

Ευαισθητοποίησης και Δημοσιότητας.

.Ο κύριος στόχος του έργου είναι η εκτροπή υλικών που μπορούν να ανακτηθούν (ανακυκλώσιμα) από την ταφή, με σημαντική μείωση στο κόστος διαχείρισης των Αστικών στερεών αποβλήτων.

Η συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 37 μήνες.

 

Το έργο εντάσσονται στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων μετά από εκχώρηση από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της  Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!