Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.), αποτελεί νησιωτική περιφέρεια στο δυτικό ανάπτυγμα του ελλαδικού χώρου (μία από τις 13 ελληνικές Περιφέρειες), με συνολική έκταση 2.318 τ.χλμ, (το 1,8% της χώρας).

Αποτελείται από 32 νησιά εκ των οποίων κατοικούνται μόνο τα 14, δηλαδή η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Κεφαλληνία, η Ζάκυνθος (μεγάλα νησιά), οι Οθωνοί, η Ερείκουσα, το Μαθράκι, οι Παξοί, οι Αντίπαξοι, το Μεγανήσι, ο Κάλαμος, ο Καστός, η Ιθάκη και οι Στροφάδες (μικρά νησιά).

Η έδρα της Περιφέρειας βρίσκεται στην Κέρκυρα, ενώ διοικητικά διαιρείται στις περιφερειακές ενότητες Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Ζακύνθου.

Βασικά γεωμορφολογικά της  χαρακτηριστικά είναι οι ορεινοί όγκοι, οι λοφοσειρές, οι λιμνοθάλασσες, καθώς και οι παράκτιες κυρίως, πεδινές εκτάσεις.

Τα Ιόνια Νησιά έχουν κοινή ιστορική πορεία αιώνων και σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα, καθώς και μια ιδιαίτερη φυσιο-γεωγραφική ταυτότητα, που αποτυπώνονται στις επιμέρους νησιωτικές ενότητες.

Ο μόνιμος πληθυσμός  της Π.Ι.Ν. ανέρχεται σε 207.855 κατοίκους (ΕΛΣΤΑΤ-2011) και αντιστοιχεί στο 1,93% του πληθυσμού της χώρας. Παρά την υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα (αυξήθηκε σε 90,1 το 2011 κατ./χλμ2), διάφοροι δημογραφικ%B

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Αλυκές Ποταμού (Kτίρια Μαρκεζίνη)
Κέρκυρα, Τ.Κ. 49100
Τηλ. 26613 60000 – 1
Fax. 26613 60060 & 70
E-mail: infoionia@mou.grionia@mou.gr

[smbtoolbar]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!