Νέα χρηματοδότηση για ανακύκλωση στο Δήμο Κέρκυρας μέσω του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020

Νέα χρηματοδότηση για ανακύκλωση στο Δήμο Κέρκυρας μέσω του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020

2441

Την ένταξη στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 της πράξης «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού (εκτός συσκευασιών) Δήμου Κέρκυρας», π/υ  713.000,00 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο προϋπολογισμός  της πράξης ανέρχεται σε 713.000  ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο  αφορά στην προμήθεια κίτρινων κάδων χωριστής συλλογής για χαρτί – χαρτόνι, εκτός συσκευασιών ( π.χ. εφημερίδες, χαρτόνι, χαρτοκιβώτια, επιστολόχαρτα, περιοδικά, κατάλογοι, βιβλία, ευχετήριες κάρτες, κ.α ) και απορριμματοφόρων για την αποκομιδή τους σε διακριτό ρεύμα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η προμήθεια ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΔΩΝ (500 των 1.100 lt και 1000 των 660 lt ) με στόχο τη συμπλήρωση και δημιουργία κοινόχρηστου δικτύου κάδων διαλογής στην πηγή, σε συστάδες, καθώς και η προμήθεια δύο (2) απορριμματοφόρων (τύπου πρέσας) και ενός (1) ανοικτού φορτηγού συλλογής ανακύκλωσης για την αποκομιδή τους, το οποίο θα συλλέγει το χαρτί από τους παραγωγούς (επιχειρήσεις –ξενοδοχεία – δημόσιες υπηρεσίες- εκπαίδευση κλπ. ) και θα το εκφορτώνει στα μεγάλα οχήματα.

Τα υπόλοιπα ρεύματα θα εξυπηρετούνται ως εξής:

  • Βιοαπόβλητα (ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ)- από το έργο που έχει ήδη ενταχθεί στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων με τίτλο «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων»
  • Γυαλί με ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΕΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ανακυκλωσης (ΕΕΑΑ)
  • Συσκευασίες από : Χαρτί – Πλαστικό – Μέταλλα στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ  της ΕΕΑΑ (1.400 κάδοι περίπου)
  • Λοιπά στους υφιστάμενους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ του Δήμου ( 3.500 κάδοι περίπου).

Έτσι,  αναπτύσσεται πλήρως το δίκτυο Διαλογής στην Πηγή σε όλο τον Δήμο Κέρκυρας.  Τα συλλεγόμενα ανακυκλώσιμα θα οδηγούνται προς περαιτέρω επεξεργασία και ανάκτηση στο ΚΔΑΥ Τεμπλονίου ή σε άλλο αδειοδοτημένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Η ημερομηνία λήξης της πράξης είναι  η 30/06/2020.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!