Κρασί και λάδι: “επιχειρηματική ανακάλυψη”

Κρασί και λάδι: “επιχειρηματική ανακάλυψη”

297

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τα Θεματικά εργαστήρια για την «Ελιά & το Λάδι» και για «το Αμπέλι/Οίνο» που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα την περασμένη Πέμπτη, ολοκληρώθηκε αυτή η φάση της «Επιχειρηματικής ανακάλυψης»  για την εξειδίκευση δράσεων της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Ιονίων Νήσων σε όλα τα μεγάλα νησιά της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων αυτών υπήρξε επαφή μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (Ιονίου Πανεπιστημίου, άλλων Πανεπιστημίων της χώρας, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων), ερευνητών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους  τομείς των 2 αυτών προϊόντων ως καλλιεργητές/παραγωγοί, ως μεταποιητές/τυποποιητές, ως έμποροι/προωθητές, ή ως παραγωγοί υποπροϊόντων/παραπροϊόντων.

download

Η συμμετοχή στα εργαστήρια σε όλα τα νησιά ήταν ικανοποιητική, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με καινοτομίες και νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην αλυσίδα αξίας των 2 προϊόντων, ενώ στη διαδικασία της συζήτησης που ακολούθησε διατυπώθηκαν ορισμένες πρώτες σκέψεις και προτάσεις.

download (1)

Στόχος των εργαστηρίων αυτών και της όλης διαδικασίας «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» η οποία θα είναι συνεχιζόμενη, είναι να διαμορφωθούν δράσεις που θα προκηρυχθούν μέσω του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020, οι οποίες θα έχουν ενδιαφέρον για ένα σημαντικό μέρος των εμπλεκομένων επιχειρηματιών και οι οποίες θα εμπεριέχουν τα στοιχεία της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών.

download (2)

download (3)

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι με τους τομείς της Ελιάς/Λαδιού και της Αμπέλου/Οίνου μπορούν να στείλουν εγγράφως ιδέες και προτάσεις προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ιονίων Νήσων (ηλεκτρ. Διεύθυνση tspiggos@mou.gr και arousou@mou.gr) έως τις 10 Νοεμβρίου 2015.

Σημείωση: οι φωτογραφίες προέρχονται από τον δικτυακό τόπο www.inkefalonia.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!