Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης γιά την ένταξη των ΡΟΜΑ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης γιά την ένταξη των ΡΟΜΑ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

4338

Στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. για τους πληθυσμούς των Ρομά όπως αυτές καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Κεφάλαιο Ανάπτυξης ERDF, επιχειρείται η παρέμβαση μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος στη βάση των προτεραιοτήτων που υιοθετούνται από τα Μέλη-Κράτη και τις περιφέρειες.
Με το παρόν σχέδιο ένταξης για τους ΡΟΜΑ επιδιώκεται, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του πληθυσμού τους, εξετάζονται οι ειδικότερες πτυχές των θεμάτων που άπτονται των χαρακτηριστικών βιοτικής εγκατάστασης, στέγασης και πρόσβασης σε δίκτυα κοινωνικής ωφελείας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας, απασχόλησης καθώς επίσης πολιτισμού και αθλητισμού.
Στους αναφερόμενους άξονες αναλύονται κι εξειδικεύονται οι κατηγορίες των προτεινόμενων παρεμβάσεων στο πλαίσιο της προώθησης των αρχών, της ισότητας των ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης. Οι παρεμβάσεις αυτές καθορίζονται στο προγραμματικό έγγραφο, με την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Μ.Ο.Δ. Α.Ε., των Προνοιακών δομών της Περιφέρειας, των Δήμων της περιοχής αναφοράς, και σχεδιάζονται για να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες των ΡΟΜΑ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Επιχειρησιακό Σχέδιο ένταξης των Ρομά στην ΠΙΝ:

ROMA Strategy 2014-2020 RII

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!