Επιχειρησιακή συμφωνία με τον ΕΦΕΠΑΕ για τη διαχείριση δράσεων Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020.

Επιχειρησιακή συμφωνία με τον ΕΦΕΠΑΕ για τη διαχείριση δράσεων Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020.

3766

 

 

IMG_20190513_150721 20190513_150631

20190513_150545 20190513_144932

Επιχειρησιακή συμφωνία υπέγραψαν χθες ο  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου, για την διαχείριση από τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) των δράσεων Κρατικών ενισχύσεων που προβλέπονται στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Παρόντες κατά την υπογραφή της συμφωνίας ήταν ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, αρμόδιος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με έδρα την Πάτρα) και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίων Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης, στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και στελέχη της ΕΥΔ Ε.Π. Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο της Επιχειρησιακής συμφωνίας ο ΕΦΕΠΑΕ αναλαμβάνει να διαχειριστεί δράσεις για την ενίσχυση ΜΜΕ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνολικού ύψους δημόσιας δαπάνης 16.190.493 ευρώ που έχουν εκχωρηθεί από την ΕΥΔ και το Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν: συμπράξεις επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της ΠΙΝ (αγροδιατροφή, εναλλακτικός τουρισμός, πολιτισμός και δημιουργική οικονομία, θαλάσσια οικονομία, πράσινη οικονομία, βιοπληροφορική – βιο-ιατρική), ενίσχυση ΜΜΕ σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της ΠΙΝ, ένταξη Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (TΠΕ) στις MME της Περιφέρειας, Eπιχειρηματικά Πάρκα, Εκκολαπτήρια Νέων Καινοτόμων επιχειρήσεων, αυτοαπασχόληση, επιχειρηματικότητα και δημιουργία νέων καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων στις αλλαγές, προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούνται από  το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Μετά την ανάληψη της διαχείρισης των δράσεων αυτών, ο ΕΦΕΠΑΕ αναλαμβάνει την άμεση έκδοση προσκλήσεων δράσεων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΠΙΝ που μπορούν να επιδοτηθούν και να τύχουν ενίσχυσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!