Δράσεις για Πράσινα σημεία και διαχείριση ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων του Δήμου Λευκάδας εντάχθηκαν στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων

Δράσεις για Πράσινα σημεία και διαχείριση ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων του Δήμου Λευκάδας εντάχθηκαν στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων

2405

To έργο ««Δράσεις για την διαχείριση βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων στον Δήμο Λευκάδας» εντάχθηκε στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Το έργο έχει δικαιούχο το Δήμο Λευκάδας και περιλαμβάνει μελέτες και δημιουργία εγκαταστάσεων 3 πράσινων σημείων στις Δημοτικές ενότητες Λευκάδας, Ελλομένου και Απολλωνίων, την προμήθεια 1000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και την προμήθεια 3 κινητών μονάδων τεμαχισμού αποβλήτων κήπων και πάρκων (κλαδοτεμαχιστών).

Σημειώνεται ότι τα Πράσινα σημεία είναι οριοθετημένοι και διαμορφωμένοι χώροι με κατάλληλη κτιριακή υποδομή (όπου απαιτείται) και εξοπλισμό, οργανωμένοι από το Δήμο, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.248.600€ και η πρόβλεψη ολοκλήρωσής του είναι 31/12/2021.

Με τη λειτουργία του έργου αυτού, ο Δήμος Λευκάδας προωθεί την ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και ελαχιστοποίηση των αποβλήτων προς ταφή, και εξυπηρετεί το στόχο για τη μετάβαση σε αειφορική κοινωνία με κλειστό σύστημα παραγωγής / κατανάλωσης /επαναχρησιμοποίησης πρώτων υλών, πρωτογενών υλικών και τελικών προϊόντων.

Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων μετά από εκχώρηση από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και της Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!