ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (6/7/2016):ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για ΤΟΥΡΙΣΜΟ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (6/7/2016):ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για ΤΟΥΡΙΣΜΟ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

1511

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

                                                                                      Κέρκυρα, 6-7-2016

 

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα εργαστήρια επιχειρηματικής ανακάλυψης στους τομείς του Τουρισμού που έγιναν στη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα και στον τομέα της Κτηνοτροφίας/Ζωικής παραγωγής που έγινε στην Κεφαλονιά, και τα οποία οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020. Η διαδικασία επιχειρηματικής ανακάλυψης στόχο έχει να φέρει σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο με τους φορείς της έρευνας και της καινοτομίας (Πανεπιστήμια, ερευνητικούς και επιστημονικούς φορείς) και να καταλήξει σε συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω προσκλήσεων του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020, στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας.

Στον τομέα του τουρισμού, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτου, τα εργαστήρια παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και επιχειρηματίες ενώ παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από εκπροσώπους του Υπ. Ανάπτυξης, Αντ/τας και Τουρισμού, του ΣΕΤΕ, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών και του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας.

Στον τομέα της Κτηνοτροφίας/Ζωικής παραγωγής έγιναν παρουσιάσεις από καθηγητές ΑΕΙ, τον Οργανισμό «Δήμητρα/ΕΛΓΟ» και τον Ενιαίο Συν/μό Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και επιχειρηματίες κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι της Κεφαλονιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες/παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν εγγράφως τις επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις τους που εμπεριέχουν στοιχεία καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας, μέσω ειδικού εντύπου που διανεμήθηκε ήδη στους παρισταμένους και υπάρχει αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο της ΕΥΔ www.pepionia.gr. Μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης στα τηλ.  26613 60030 & 60033.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!