ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (5/7/2016): 1η συνεδρίαση ΤΟΔ ΟΧΕ Παλικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (5/7/2016): 1η συνεδρίαση ΤΟΔ ΟΧΕ Παλικής

1086

Στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/6/2016 η συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Διαβούλευσης που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την περιοχή της Παλικής.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Προϊστάμενος του τμ. Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κεφαλονιάς Δ. Μινέτος, ο κ. Γ. Κατσιβέλης ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο κ. Δ. Μαρκέτος ως εκπρόσωπος της Δημ. Κοινότητας Ληξουρίου, οι κ. Γ. Στρίντζης και Γ. Τιμοθεάτος από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, οι κ. Ν. Μπουκας και Δ, Κατερέλος από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η κ. Σ. Μαυροπούλου-Ζαφειράτου από την Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «Υπερίων», ο κ. Γ. Ερτσος από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Κουνόπετρα», η κ. Χ. Βαλσάμου –Τσαγκαράτου και ο κ. Δ. Ρηγάτος ως εκπρόσωποι των Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Ληξουρίου. Συμμετείχε επιπλέον η κ. Αικ. Ατσαρού, Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλιής.  Εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων συμμετείχε ο κ. Θ. Σπίγγος, προϊστάμενος της Μονάδας Α’.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε παρουσίαση των μέχρι σήμερα δεδομένων και κατατέθηκαν από τους παριστάμενους φορείς προτάσεις για τις προτεραιότητες και τις δράσεις που θα πρέπει να προβλέπονται στην Στρατηγική. Υπενθυμίζεται ότι η τοπική στρατηγική για την ΟΧΕ Παλικής  εστιάζει στην αξιοποίηση στοιχείων και παραμέτρων ενός φυσικού μειονεκτήματος, όπως η έντονη σεισμικότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα τύχουν επεξεργασίας από τις υπηρεσίες ενώ ο διάλογος και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς θα συνεχιστεί και σε προσεχείς συναντήσεις.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt




Click to listen highlighted text!