ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12/9/2016): 2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Τ.Ο.Δ. ΟΧΕ ΠΑΛΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12/9/2016): 2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Τ.Ο.Δ. ΟΧΕ ΠΑΛΙΚΗΣ

1517

Στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08/09/2016 η 2η συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Διαβούλευσης (ΤΟΔ) που έχει συσταθεί στο πλαίσιο εκπόνησης της στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την περιοχή της Παλικής.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Προϊστάμενος του τμ. Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κεφαλονιάς Δ. Μινέτος, ο κ. Γ. Κατσιβέλης ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο κ. Ν. Μπούκας από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η κα Σ. Μαροπούλου-Ζαφειράτου και ο κ. Ηλίας Παρίσης από την Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «Υπερίων», ο κ. Γ. Ερτσος από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Κουνόπετρα», η κ. Χ. Βαλσάμου –Τσαγκαράτου και ο κ. Γερουλάνος ως εκπρόσωποι των Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Ληξουρίου, ο κ. Ιωσήφ Λουκέρης εκπρόσωπος της Φιλαρμονικής Ληξουρίου. Συμμετείχε επιπλέον η κ. Αικ. Ατσάρου Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλικής, εκπρόσωποι του ΕΦΔ Αίνου, και παραγωγικών φορέων της περιοχής. Εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων συμμετείχε ο κ. Θ. Σπίγγος, προϊστάμενος της Μονάδας Α’.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συμπληρώθηκε η καταγραφή προτάσεων που ξεκίνησε από την 1η συνεδρίαση της ΤΟΔ (6/2016) από την πλευρά των συμμετεχόντων φορέων, ενώ συζητήθηκε η διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της τοπικής στρατηγικής της ΟΧΕ γύρω από 3 Άξονες: ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η τοπική στρατηγική για την ΟΧΕ Παλικής εστιάζει στην αξιοποίηση στοιχείων και παραμέτρων της γεωλογικής ιδιαιτερότητας και ενός φυσικού μειονεκτήματος, όπως η έντονη σεισμικότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας, ενώ ο διάλογος και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς αναμένεται να συνεχιστεί και σε προσεχείς συναντήσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!