ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12/9/2016): 2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Τ.Ο.Δ. ΟΧΕ ΠΑΛΙΚΗΣ

1517

Στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08/09/2016 η 2η συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Διαβούλευσης (ΤΟΔ) που έχει συσταθεί στο πλαίσιο εκπόνησης της στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την περιοχή της Παλικής.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Προϊστάμενος του τμ. Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κεφαλονιάς Δ. Μινέτος, ο κ. Γ. Κατσιβέλης ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο κ. Ν. Μπούκας από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η κα Σ. Μαροπούλου-Ζαφειράτου και ο κ. Ηλίας Παρίσης από την Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «Υπερίων», ο κ. Γ. Ερτσος από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Κουνόπετρα», η κ. Χ. Βαλσάμου –Τσαγκαράτου και ο κ. Γερουλάνος ως εκπρόσωποι των Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Ληξουρίου, ο κ. Ιωσήφ Λουκέρης εκπρόσωπος της Φιλαρμονικής Ληξουρίου. Συμμετείχε επιπλέον η κ. Αικ. Ατσάρου Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλικής, εκπρόσωποι του ΕΦΔ Αίνου, και παραγωγικών φορέων της περιοχής. Εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων συμμετείχε ο κ. Θ. Σπίγγος, προϊστάμενος της Μονάδας Α’.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συμπληρώθηκε η καταγραφή προτάσεων που ξεκίνησε από την 1η συνεδρίαση της ΤΟΔ (6/2016) από την πλευρά των συμμετεχόντων φορέων, ενώ συζητήθηκε η διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της τοπικής στρατηγικής της ΟΧΕ γύρω από 3 Άξονες: ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η τοπική στρατηγική για την ΟΧΕ Παλικής εστιάζει στην αξιοποίηση στοιχείων και παραμέτρων της γεωλογικής ιδιαιτερότητας και ενός φυσικού μειονεκτήματος, όπως η έντονη σεισμικότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας, ενώ ο διάλογος και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς αναμένεται να συνεχιστεί και σε προσεχείς συναντήσεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Start typing and press Enter to search