Δελτίο τύπου- Eργαστήριο για την πολιτιστική και δημιουργική οικονομία, Παρασκευή 16/12/2016 στην Κέρκυρα

Δελτίο τύπου- Eργαστήριο για την πολιτιστική και δημιουργική οικονομία, Παρασκευή 16/12/2016 στην Κέρκυρα

1338

Συνάντηση-εργαστήριο με θέμα την «Πολιτιστική και Δημιουργική οικονομία» διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στην Κέρκυρα.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη διαδικασία «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» για την εξειδίκευση δράσεων της περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Ιονίων Νήσων.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κτιρίου «Ιπποκράτης» του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου (πλατεία Α. Τσιριγώτη, πρώην Ψυχιατρείο) από τις 9.30π.μ.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν ολιγόλεπτες εισηγήσεις με θέμα:

  • «Η Δημιουργική οικονομία και Καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή εποχή», με εισηγητή τον κ. Ν. Βογιατζή, διευθυντή του gi-Cluster Δημιουργικών βιομηχανιών του Corallia
  • «Δημιουργικές βιομηχανίες και αναπτυξιακές πολιτικές», με εισηγητή τον κ. Βασίλη Αυδίκο, Λέκτορα τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου,

και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις/προτάσεις από τους συμμετέχοντες.

Από τη συζήτηση θα επιδιωχθεί να προκύψουν και να καταγραφούν ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ επενδυτικές ιδέες που θα συνδέουν το πλούσιο πολιτιστικό και δημιουργικό απόθεμα της Περιφέρειας με την επιχειρηματικότητα.

Στο εργαστήριο καλούνται να συμμετέχουν η αυτοδιοίκηση, πολιτιστικοί φορείς, καλλιτέχνες, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρηματίες, νέοι και φοιτητές με απώτερο στόχο να προκύψουν δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020, μέσω της κατάθεσης ιδεών και προτάσεων με έμφαση στην Καινοτομία.

Τα πορίσματα του Εργαστηρίου αυτού θα αξιοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες των Ιονίων Νήσων.-

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!