Δελτίο τύπου (19/12/2016): Με επιτυχία το Workshop για τη δημιουργική & πολιτιστική οικονομία

Δελτίο τύπου (19/12/2016): Με επιτυχία το Workshop για τη δημιουργική & πολιτιστική οικονομία

1352

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η συνάντηση-εργαστήριο με θέμα την «Πολιτιστική και Δημιουργική οικονομία» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε ένας σημαντικός αριθμός εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων, πολιτιστικών οργανισμών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (διδάσκοντες και φοιτητές) και του επιχειρηματικού κόσμου.

Προσκεκλημένοι εισηγητές ήταν ο κ. Νίκος Βογιατζής, διευθυντής του gi-Cluster δημιουργικών βιομηχανιών του Corallia που αναφέρθηκε στη   «Δημιουργική οικονομία και Καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή εποχή», παρουσιάζοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα του τι συνιστά καινοτομία στη δημιουργική οικονομία, και ο κ. Βασίλης Αυδίκος, λέκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου ο οποίος παρουσίασε μια χαρτογράφηση και στατιστικά δεδομένα για την δημιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στη συνέχεια, δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας στην Κέρκυρα έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της δικής τους επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και προσπάθειας, ενώ εκπρόσωπος του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασε μια δομημένη πρόταση για δημιουργία «Εκκολαπτηρίου» (Incubator) δημιουργικών και πολιτιστικών νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Aκολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και διάλογος σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει ο τομέας αυτός στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά καθώς συνδέει το πλούσιο πολιτιστικό και δημιουργικό απόθεμα της Περιφέρειας με την επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης.

Ως συνέχεια της συνάντησης-εργαστηρίου, θα μπορούν να κατατεθούν προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης καινοτόμες ιδέες και προτάσεις μέσω της υποβολής εντύπου (φόρμας) που είτε θα αποσταλεί σε όσους συμμετείχαν είτε θα βρίσκεται αναρτημένη στο site της Υπηρεσίας www.pepionia.gr (e-mail: arousou@mou.gr).

Σημειώνεται ότι τα πορίσματα του Εργαστηρίου αυτού θα αξιοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες των Ιονίων Νήσων.

Στους παρακάτω συνδέσμους βρίσκεται αναρτημένο το “Εντυπο για την υποβολή Προτάσεων”, καθώς και η εισήγηση του κ. Βογιατζή.

ΕΝΤΥΠΟ_για_ΥΠΟΒΟΛΗ_ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ_τομέα_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ_gi-cluster-corfu_16122016

2016-12-16-10-15-45 2016-12-16-10-53-36 2016-12-16-10-53-49 2016-12-16-10-15-52 2016-12-16-10-16-25

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!