Δελτίο τυπου- Κοινωνικά φαρμακεία και ΚΔΗΦ ΑμεΑ

Την ένταξη 5 νέων έργων κοινωνικού χαρακτήρα στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για:

Α. 3 δομές «Κοινωνικών Φαρμακείων» των Δήμων Κέρκυρας, Λευκάδας και Ζακύνθου οι οποίες θα παρέχουν για 3 χρόνια και σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμακευτικά προϊόντα σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Ειδικότερα:

Τα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων θα παρέχουν

– δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία εξασφαλίζουν μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. 

Ωφελούμενοι είναι τα άτομα που διαβιούν στους αντίστοιχους Δήμους και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τα 3 Κοινωνικά Φαρμακεία θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε τουλάχιστον 300 άτομα μηνιαίως (100 άτομα η κάθε δομή Κοινωνικού Φαρμακείου)

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 3 δομών Κοινωνικού Φαρμακείου ανέρχεται στα 379.080€ (126.360€ κάθε δομή) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό δημόσιο.

Β. 2 δομών «Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ», ένα στην Κέρκυρα (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας), με προϋπολογισμό 691.200€ και ένα στην Κεφαλονιά («Υπερίων» στο Ληξούρι), με προϋπολογισμό 460.800€.

Τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ θα παρέχουν για χρονική διάρκεια 3 ετών τις ακόλουθες υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε Άτομα με Αναπηρίες:

-μεταφορά των ωφελουμένων προς και από τα Κέντρα

-διαμονή και διατροφή τους (πρόχειρο γεύμα)

-πράξεις ειδικής αγωγής ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ΑμεΑ (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, κ.α.)

-ατομική και ομαδική άσκηση

-εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής

-δημιουργική απασχόλησή και δραστηριότητες κοινωνικοποίησης

– συμμετοχή σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης

Τα ΚΔΗΦ θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 24 άτομα στην Κέρκυρα και 16 άτομα στην Κεφαλονιά.

 

Με τις εντάξεις αυτές, ολοκληρώνεται στην παρούσα φάση ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε σχέση με τη δημιουργία και λειτουργία Δομών κοινωνικής προστασίας & ένταξης, όπως αυτές προβλέπονται στην Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Ειδικότερα, έχουν ενταχθεί 18 δομές κατανεμημένες στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, συνολικού προϋπολογισμού 4.976.162,46€. Πρόκειται για 4 Κέντρα Κοινότητας, 1 Κέντρο Διημέρευσης Αστέγων, 5 Κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια, 3 Κοινωνικά φαρμακεία, 3 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και 2 Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. Στις δομές αυτές προβλέπεται να απασχοληθούν συνολικά 99 άτομα διαφόρων σχετικών ειδικοτήτων. Δικαιούχοι των παραπάνω δομών είναι Δήμοι κλπ Νομικά Πρόσωπα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στείλετε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
Click to listen highlighted text!